Novel: Imam Mudaku Romantik

'Bukannya kutidak suka sama kamu,
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara, 
Kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain'

'Imam Muda? Siapa tak nak weh? Aku punyalah berangan dari kecik nak kahwin dengan lelaki bergelar imam! Nah, dia ada depan mata aku sekarang!'- Khalisah

'

'Laila nak tahu kenapa abang hanya pakai motosikal selama ni? Sebab impian abang ialah bila abang memandu, abang mahukan seorang isteri sebagai teman di sebelah abang. Teman yang sentiasa bersama di sebelah abang meredah perjalanan di dunia ini hinggalah ke syurga-NYA, Insya-ALLAH' -Ustaz Muhammad Faqih.
Chapters

35 comments:

Anonymous said...

Baru intro dah sweet... Alahaii.. semangat nak baca lagi.. en3 seterusnya

Izzah Haneefa said...

oraitt.. tengkiu very much! doakan saya :)

Mariyam said...

sweetnya.. semangat nak baca ! :)

Izzah Haneefa said...

heee... terima kasih! teruskan menanti...

aya ameena said...

teruskan usaha.nampak menarik...InsyaAllah ada peminatnya

Miera cik tembon said...

Assalamualaikum..kak izzah !!!
saya mmg suka cite ni kak..best gilerr !!! saya doa kan akak akan berjaya ye kak!!!

salam sayang dr peminatmu !!!

Izzah Haneefa said...

waalaikumussalam...
terima kasih ye sebab sudi menyokong cerita ni walau pun anda semua tertunggu2 lama. terharu sangat :'). doakann...

arina said...

best novel ni,teruskan usaha akak ya! tak sabar nak beli!

Norhanim Ariffin said...

best sgt....hrp ada sambungan..xsabr nk tau endingnya...:)

Norshalina Mohd Aizi said...

cepat2 la smbung ea .... xsabar nk baca next crita ne :)

wan siti noor aini wan hassan said...

Kak bila kluar novel imam muda ni erk?

izzahaneefa said...

Akak dh tanya banyak kali pd penerbit . Tapi diorg tetap bgi jawapan yg sama ... akk x tau nk buad apa dah. Kalau pmbaca2 sekalian sudi , tolong tanyakan kat facebook penulisan2u ttg novel ni . Mana tau diorg lebih ambik perhatian trhadap komen pembaca....

wan siti noor aini wan hassan said...

Huhuhu...sedihhh nya...

wan siti noor aini wan hassan said...

Huhuhu...sedihhh nya...

Nur Shazwani said...

Ada novel ni tak? Nak beli :DD

Anonymous said...

Sweet sangat novelnya.

Anonymous said...

Asal sy baca tak ada feel pun maybe sy lelaki kot.

Anonymous said...

best cite ni..x rugi baca...x sabar nak beli novel ni...teruskan usaha...wish u good luck

Nur Shazwani said...

Akak , biler novel ni keluar ? I'm waitinggg :DD

Linda Rahim said...

bila nk keluar nie.. x sabo nk beli....

Nur Shazwani said...

Salam akak. Im waiting for this novel keluar. Apa2 inform yer :)

gadis workshop said...
This comment has been removed by the author.
Nur Haniza said...

Akhirnya novelnyer dah keluar...x sabar nak beli...

Nur Haniza said...

Akhirnya novelnyer dah keluar...x sabar nak beli...

Anonymous said...

Salam kak. Nak tanya. adakah IMR di online dan terbitan buku berbeza isi kandungannya?

Izzah Haneefa said...

wassalam dik. takda beza pun. memang sama :)

Aisyah Badrul said...

salam! the best novel ever! suke sangat! sangat menyentuh! *menangis nangis bace* terutamaa mase dorg kena pisah tu.. banyak pengajaran dan teladan.. *moga dapat saham di akhirat* :) banyak ilmu dan dakwah :) cuma ustaz faqih so so so perfect! :P *moga moga dapat somi cemtu* ;)tahniah!

nasrz said...

Best! baru abis baca novel nyerr.huhu

Ha Sha said...

alahai.. mne bab 24 nie.. huhu.. lme dh tggu.. :3

Izzah Haneefa said...

Ha Sha ... sy post smpai bab 23 je. boleh dapatkan novel imam mudaku romantik di pasaran utk mengetahui smbungan kisah :)

Iera Syidah said...

Kak izzah haneefa .. terbaik lar novel akak ni .. best sangat .. nak tanya 1 soalan ni boleh tak ?? Hmm .. sebelum ni akak ada novel lain yang akak buat tak ?? sebab teringin nak baca .. hehehee .. ape-ape pun teruskan berusaha !! bitaufiq wannajah ..

Izzah Haneefa said...

Iera Syidah, hai dik. terima kasih sbb baca IMR. semoga brmanfaat. huhu.. ada.. novel pertama Seharum Wangian Syurga, Alaf21 dan novel kedua Cerita Kyra, KarnaDya... boleh google utk maklumat lnjut.

Hanis Haris said...

Kenapa tk boleh bukak bab 4 :(

انا نور said...

Assalammualaikum kak.. *follow blog ni* Alhamdulillah dh hbis bca novel ni.. kwn sye pun pinjam.. Faqih seriously sweet sngt, romantik n suka wtak dia mlu2 dgn prempuan sbelum khwin. tk rmai laki yg agak pmalu dgn prempuan zaman skrg.. hihi.. tpi ada je mcm faqih! ^^
Emmm.. watak khalisah sempoi je.. so far ok. tpi yg pling best bnyk unsur islamik n nsihat yg ditnjukkan. Kdang2 sye rsa deep ngn cramah ustaz Faqih !
Ending dia laagi lh best. Ustaz pndai main gitar, naik motor kuasa tnggi..
Doakan sya dpt ustaz mcm Faqih.. Hehehe.. Papepon .. bnyk sye dpt dlm novel ni.. Mnisnya cnta slepas nikah..
So sye hrp nti akak dpt terbitkn lgi lbih bnyk novel yg mna bla kta bca dpt muhasabah dri time tu jga ..
Smoga akk dberi kkuatan dlm bdang ni ! dn brjya dunia akhirat , Amin :) Akk mmng best ... :)

Mad Pakri said...

Bab 24 tak ada ka??